Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

RÓLUNK

  • Dr. Fazakas János
  • Dr. Babik Barna
  • Dr. Smudla Anikó

Szekciónk 2014-ben alakult meg. Célkitűzésünk a perioperatív időszakban, illetve a kritikus állapotú betegeknél kialakuló hemosztázis változások korszerű élettani és kórélettani szemléletének, és a modern monitorizálási és kezelési lehetőségek széles körű, interdiszciplináris terjesztése, ajánlások, protokollok kidolgozása.

A hemosztázis elváltozások a perioperatív időszakban életveszélyes helyzetet eredményezhetnek, és humán-, anyagi erőforrást nem kímélve ronthatják az ellátás eredményességét az egyes betegekben, az ellátás elérhetőségét társadalmi egészét illetően.
A perioperatív hemosztázis elváltozások megértése speciális abban, hogy a véralvadás kóros folyamatait ebben a szituációban nem egyszerv-elégtelenség monodefektusa uralja, hanem a többszerv-elégtelenség többszörös defektusaiként van beágyazva egy gyorsan változó klinikai képbe. A diagnosztikus facilitásokban nagy szerepet kapnak a gyors, hemosztázis egészéről képet adó betegágy melletti vizsgálatok A célok időszerűségét hangsúlyozza, hogy egyre több beteg kerül műtőasztalra egyre többféle farmakológiai módon manipulált hemosztázissal, egyre kiterjedtebb műtétre. Sajnos még mindig sok azoknak a betegeknek a száma, akiknél a perioperatív ellátás során baleset, szülés, vagy egyéb, gyógyítható betegség/állapot miatt átmeneti, de életet veszélyeztető hemosztázis eltolódások alakulnak ki. Az aneszteziológiában és az intenzív terápiában az elmúlt évtizedekben óriási fejlődés ment végbe a keringési, lélegeztetési és egyéb kórképek monitorozásában, kezelésében, ezt a fejlődést ki kell teljesíteni a perioperatív hemosztázis területére is.

A Perioperatív Hemosztázis Szekció ennek érdekében egyetemi központok, megyei kórházak közreműködésével egy, illetve két napos, elméleti és gyakorlati részt tartalmazó továbbképzésekét szervez. Emellett számos kongresszuson előadásokkal, illetve workshop-al segítetjük elő a modern perioperatív hemosztázis szemléletének széleskörű történő terjesztését.

A hemosztázis menedzsmenthez szükséges interdiszciplináris együttműködését elősegítő, egy komplex, négy napos, OFTEX akkreditált tanfolyamot tervezünk. A szervezés, illetve az előadások, gyakorlatok során sebészeti, traumatológiai, gyermekgyógyászati, szülészet-nőgyógyászati, belgyógyászati, hematológiai, laboratóriumi, invázió radiológiai társszakmákkal, illetve az Országos Vérellátó Szolgáttal való közös munka a célunk.

A fenti, elsősorban orvosok részére meghirdetett tanfolyamok mellett, 2015 októberében szakdolgozók részére egy napos tanfolyamot fogunk meghirdetni.

A szekció minden kollegát vár, hiszen munkánk során aneszteziológia és intenzív terápia minden területén szembesülünk a hemosztázis zavarokkal, és ezek eredményes kezelése a betegeink túlélését és életminőségét jelentősen befolyásolja.

Szekciónk támogatói - gyógyszeripari információk

Előadások
Tájékoztató anyagok
Oktató filmek
POC eszközök